Bindweefselmassage is een diepe massage uitgevoerd op de bindweefsellaag met als uiteindelijk doel verbetering van de huidconditie. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing en versteviging. Verklevingen in de huid kunnen het functioneren van de verschillende onderste huidlagen beperken, deze verklevingen worden losgemaakt. De doorbloeding, stofwisseling en de aanmaak van nieuw collageen en elastine wordt bevorderd.

De bindweefselmassage geeft in kuurvorm het beste effect. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Meestal is een kuur van 4 tot 8 behandelingen nodig. Een kuur bestaat uit 1 keer per week bindweefselmassage gedurende 4 weken, met daarna een rustpauze van 2 weken.

Een bindweefselmassage zorgt voor:

  • Verbetering van de huidconditie
  • Stimulering van de doorbloeding van de huid
  • Stressreductie door opheffen van de onderhuidse verklevingen
  • Verbetering van de opname van werkstoffen
  • Nieuwe aanmaak van collageen
  • Bevordering van de celdeling

Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine vezels. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er uit als het ware. De huid wordt slapper met als gevolg: rimpels!

Bij bindweefselmassage wordt het onderhuidse bindweefsel geprikkeld. Een bindweefselmassage bevordert de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen en verbeterd de effectiviteit van de spieren. Een cosmetische bindweefselmassage werkt celvernieuwend, de huid ziet er jonger en steviger uit.
Deze massage is geschikt als rimpel- en littekenbehandeling.

Bij een bindweefselmassage maken we naast onze manuele grepen, ook gebruik van Cupping. Bij deze eeuwenoude massagetechniek maken we gebruik van cupps waarbij we over het gelaat of lichaam masseren.

Bindweefselmassage is te boeken in:

Bindweefselmassage 30 min. € 39,75
Bindweefselmassage 60 min. € 69,75
Bindweefselmassage 4x 30 min. € 150,00
Bindweefselmassage 8x 30 min. € 295,00